Metodistikirkko perustuu liittoajatukselle. Jokainen kirkon jäsen ja seurakunta on yhdessä liitossa. Jokainen metodistiseurakunta on sitoutunut toisiinsa kirkkokuntana yhteenliittyneenä yhteisöjen ketjuna. Metodistikirkko on hallinnoltaan demokraattinen.
Jokainen ihminen on tervetullut seurakuntiimme, osallistumaan ehtoolliselle sekä seurakunnan jäseneksi.
Metodistit luottavat vapauteen kristillistä oppia koskevissa asioissa. Uskoamme ohjaavat Raamattu, traditio, kokemus ja järkin. Näistä tärkein on kuitenkin Raamattu, joka todistaa Jumalan luomistyöstä, sovituksesta ja huolenpidosta Jumalan lasten keskuudessa.
Metodistien juuret ovat 1700-luvun herätyksessä, jota johti John Wesley. Sieltä nousee painotus, jonka mukaan usko ja rakkaus tulee laittaa käytäntöön elämässä.
Yli 200 vuoden ajan metodistit ovat ilmaisseet huolensa Jumalan lapsista kaikkialla – köyhistä, orvoista, ikääntyneistä, sairaista, vainotuista ja vangituista.
Tehtävämme on muuttaa maailmaa tekemällä opetuslapsia Jeesukselle Kristukselle. Yksinkertaistaen tämä tarkoittaa sitä, että pyrimme kasvattamaan Kristuksen seuraajia, jotka vuorostaan tavoittavat muita ja opettavat heille Jeesuksen rakkaudesta.
Metodistit näkevät keskustelun ja yhteistyön eri kirkkokuntien välillä pätevänä todistuksena Kristuksen ruumiin yhtenäisyydestä.
Metodistikirkon rakenne perustuu edelleenkin suuressa määrin John Wesleyn antamiin ohjeisiin. Vuosien varrella tapahtuneet hajaannukset ja yhdistymiset toisten kirkkojen kanssa ovat tuoneet tietenkin joitakin uudistuksia. Myös kansalliset lait aiheuttavat jonkin verran muutoksia. Lue lisää
Metodismin historia alkaa 1720-luvun Englannissa, Oxfordissa, jossa innokas teologian opiskelija, John Wesley (1703–1791), yhdessä veljensä Charles Wesleyn ja muutaman ystävänsä kanssa perusti Pyhä Klubi -nimisen ryhmän. Wesley oli anglikaani ja hänestä tuli anglikaanikirkon pappi vuonna 1728. Pyhän Klubin toiminta herätti muiden huomion ja sen jäseniä alettiin kutsua metodisteiksi klubin tiukkojen sääntöjen vuoksi. Lue lisää
Seurakunta on sinua varten. Se on paikka, jonne voit tulla pysähtymään ja levähtämään. Se on myös paikka, jossa voit palvella ja osallistua omien lahjojesi, kykyjesi ja voimavarojesi mukaan. Saat olla mukana jossakin suuressa: Jumalan työssä. Lue lisää